Baksida Hem

Gelenaglar/Nagelvård

Naglar skall ej göra ont eller förstöra..

 

Vi använder oss av Bio sculpture gel  och The gel bottle. Som båda är en milda och skonsam & upplösningsbar geler som inte skadar din nagel som många andra nagelmärken gör..

 

Bio  sculpture gel  och the gel bottle. används till att förlänga samt förstärka den egna nageln. Den finns även i pigmenterad form för att kunna erbjuda ett permanent nagellack som ej  flagnar. Gelen penslas på och härdar i en uvlampa. Nageln blir jämn blank och hållbar.

    

• Bio Sculpture , Gel bottle,  Stärker och bygger upp den naturliga nageln.

 

Vid en förlängning slipper du nu plastiga tippar som skadar din egna nagelplatta

eller som spänner och ser onaturlig ut.

 

• Risken för allergi är minimal.

                        

• Naglarna blir flexibla och hållbara de ser naturliga ut och känns som dina egna.

 

* Du kan välja mellan 150 olika permanenta färger ,French Manicure eller helt naturella naglar som ej flagnar.

 

• Gelen löses enkelt bort med gel remover, ingen! skada på nagelplattan.

    

Vad är det speciella med Bio sculpture gel? Varför skall du gå till oss om du vill värna om dina naglar
Se grundarens Elmiens presentation..

Ett vanligt missförstånd med förstärkning är att det endast används av

personer med sköra korta eller svaga naglar..

Tvärtom så finns det många kunder som får långa hållbara naglar naturligt men som ändå använder sig av Bio sculptures gel, varför då kanske du undrar? Svaret är enkelt det är därför att man kan få permanenta färger samt permanent fransk manikyr  och dekorationer som inte flagnar bort som ett vanligt nagellack gör.. Man slipper på så vis tänka på att dona med naglarna under några veckor.


Vi  har ett brett sortiment av gel färger att välja på, det finns även nagellacker att köpa med hem i samma färger som den 

gelefärg man valt, vilket är perfekt om man vill dölja en ex.

utväxt.. eller om man skulle vilja byta färg för någon dag utan att förstöra det man gjort under.

 

När du besöker en Bio sculpture salong kan du känna dig i trygga händer.
För att jobba med Biosculpture krävs

att man certifierad nagelteknolog.

 

Nagelförstärkning

(Behandlingstid ca:1 till 1.5 timme) 600kr Nagelförstärkning innebär att man stärker sin egna nagel med hjälp av Upplösningsbar gel som penslas på den egna nagelplattan. Nagelförstärkning gör naglarna mer tåliga för påfrestningar och slag och hjälper en att kunna spara ut sina egna naglar för att sedan kunna hålla dom långa och fina länge. Efter väljer man vilket utseende naglarna skall få Man kan ha helt genomskinliga naturella, permanent fransk manikyr med vit eller färgad kant eller ex. en traditionellt helfärgad nagel.             

                                        

Nagelförlängning (Behandlingstid ca: 1.5  till 2 timmar) 900kr  Nagelförlängning går till på ungefär samma sätt som en nagelförstärkning men skillnaden är att man först förlänger sin egna nagel till den längd man önskar sig. Det går till så att man sätter en pappmall under sin egna nagelkant därefter bygger man sedan ut en ny och längre nagel  med hjälp av en rinnande gel som sedan får härda i en uv lampa, efter det läger man olika geleer i omgångar för att bygga upp den form och utseende på  nageln som man vill ha,

härda. När gelen blivit hård kan den sedan

klippas och filas till i en valfri form. 

Man väljer sedan utseende ex. 

om man vill ha nageln naturell, eller om man vill ha en vit

eller färgat kant (kallas för fransk) eller om man vill ha nageln  i en hel färg samt om man vill bygga in dekorationer.

Den  stora skillnaden mellan att använda färgade geléer mot vanligt nagellack är att man slipper det eviga flagnande då färgerna är permanenta dom sitter alltså enda tills man väljer att ta bort dom, förutom detta blir nageln även stärkt och håller mkt bättre mot slag och oförsiktighet.  När man gjort en förlängning med Bio sculpture gele känns nagel som sin egen den är tunn flexibel och ser helt äkta ut!

 

Upplösning/bortagning  (behandlingstid c:a 1 timma.) 150/300kr

Efter några veckor har naglarna växt så mkt att det har bildats en redig utväxt kant och då är det dags för återbesök.  Du måste då bestämma dig för om du vill fortsätta med gele eller om du vill avsluta och ta bort gelen helt utan att göra nya. (Riv eller pilla alldrig! bort gelen då det kan skada din egna nagel!)En skonsam upplösning/borttagning tar mellan 45 och 60 minuter, sedan har den tidigare hårda gele blivit mjuk gummi som enkelt rullas av. Det går till så att vi börjar med att fila lite försiktigt för att rugga upp ytan så att vätskan lättare tränger ner i gelen, vi lägger sedan på upplösningen. Sedan får du sitta i väntrummet med folieinpackning och värme handskar,tidningar och en kopp te/kaffe. efter det är det dags att göra nya alternativt avsluta behandlingen. För att spara tid, väljer vissa kunder att köpa med sig gelremover hem så de kan

göra det själva då det kan vara skönt att ligga i soffan eller få saker gjort under tiden man väntar. Då kommer man istället endast tillbaka när man vill göra om naglarna igen.(hur en upplösning går till  och hur man gör steg för stegkan ni läsa mer av under gör det själv längre ner på sidan.)

 

Påfyllnad (behandlingstid c:a 1timme vid 3-4 veckor 550kr

För att spara tid och pengar väljer en del kunder att istället för att göra en upplösning istället göra en påfyllnad. En påfyllnad går till så att vi petar upp nagelbanden, filar gele kanterna och sedan fyller upp "skarvrummet" och penslar över ny gel. ungefär som när man är hos frisören och färgar i en utväxt kant.. Salong Matilda rekommenderar att man lägger en färgad gele över påfyllnaden om man har haft fransk manikyr tidigare, då skarven ibland kan anas genom den nya genomskinliga gelen vilket jag personligen tycker är fult.

Nått annat som är bra att tänka på om man planerar att göra påfyllnad är att välja ljusa ärger först då det är svårt att måla en ljus färg över en mörk. En påfyllnad bör

det blir så många lager.

 

Dekorationer/nail art  (allt från 5 minuter till 2 timmar utöver nageltiden..)

När man gjort sin förstärkning eller förlängning kan det vara kul att piffa till naglarna lite extra man kan då måla, använda sig av nagelstickers, (ett tunt klistermärke speciellt är speciellt anpassat för naglar.) glitter, paljetter, handmålning eller vad man vill det är endast sin fantasi och smak som sätter gränser..                

                                                                 

För dig som planerar en förlängning, tänk på att

INTE klippa ner dina egna naglar innan besök, då kanten behövs för att fästa mallarna till de nya naglarna på ett korrekt sätt. är man gör naglar med bio sculpture använder man sig oftast inte  plastiga tippar då det sliter på egna nageln utan vi bygger upp en ny nagel med hjälp av en sculpting gel.

 

 Innan/efter besöket

Att tänka på innan besöket

Bio sculpture Salong Matilda är en skönhetssalong och får endast utföra skönhetsbehandlingar för friska händer och fötter, utan vårtor och svamp.Du som har stora problem med dessa virus rekommenderas att ta kontakt med en fotvårds specialist eller din husläkare som har medicinsk vård, många personer blir tyvärr förnärmade när man ställer frågan vilket är mkt tråkigt då det inte är något att skämmas för tvärtom är det bra att åtgärda problemet så snabbt som möjligt innan man får ett problem som man aldrig kan bli av med. Dessa virus är oerhört smittsamma, och får därför inte äventyra att dessa virus sprids på salongen till mina andra kunder. Att rekommenderas att ex. gå till en medicinsk fotvårdare eller läkare behöver inte alltid vara en dålig idé och ett stort missförstånd är att det är endast personer med sjuka kanske äckliga fötter och händer som går dit men så är det absolut inte! tvärtom går många personer med hela rena fötter som endast vill njuta av en noggrann behandling.

 

Är du nagelbitare? Och vill göra en nagelförlängning?

Kom gärna in och visa dina naglar i god tid före förlängningen,

på så sätt kan vi ordna så att dina naglar är i så gott skick som möjligt innan vi sätter på materialet. Det kan också vara bra att göra en manikyr dagarna innan.På salong Matilda brukar vi i första hand rekommendera vanlig förstärkning först tills den egna nageln växt ut en bit eftersom vi tycker det blir ett finare och hållbarare resultat en om man specialbygger ut dom. Vid super korta naglar utan kant går är det mkt svårt att bygga hållbara  förlängningar då det inte finns någon stödjande kant då är den bättre att vänta någon vecka i värsta fall kan man klistra på plast tippar och därefter bygga med gel.

 

Att tänka på efter besöket.

Använd alltid handskar vid

diskning, trädgårdsarbete och städning. Själva vattnet du utsätter händerna för är inte farlig utan det är du har i vattnet som kan ställa till med problem.Använd inte naglarna som verktyg! T.ex. som skohorn, kniv, burköppnare, använd istället knogarna eller exempelvis en kniv vid öppning av burkar, kartonger mm. Se upp när du öppnar bildörrar, man kan lätt slinta i handtaget och bryta naglarna bakåt.Peta aldrig med hårda föremål under naglarna!!

Använd en mjuk nagelborste.

 

Kom ihåg att använda nagelbandsoljan!

Mår den naturliga nageln dåligt så sitter material sämre. Kort och gott använder du inte nagelolja när du använder nagellack eller konstmaterial så släpper materialet lättare. Och  i värsta fall så får du en nagel som spricker delar sig och så småningom går av lättare. Detta beror på att din nagel blivit uttorkad då den mist sina naturliga fetter.

Lite nagel olja varje dag håller naglarna i form..

Vissa mediciner kan påverka konstmaterialets

vidhäftningsförmåga negativt, t ex insulin- och hjärtmedicin

Även stress, förkylning, och värmeväxlande väder kan påverka hållbarheten negativt.

Personer som bildar mycket vätska i kroppen kan ha sämre hållbarhet.                                  

Om du ska opereras, fråga din läkare innan operationen om du bör ta bort

materialet, ibland kan detta vara nödvändigt för att se personens tillstånd och om något förändras. Ibland kan det vara nödvändigt att se nagelplattans färg för att kunna avgöra en förändring i patientens tillstånd.

Utöver detta är det inget att tänka på meningen är ju att du skall kunna fungera som vanligt eller mer..

 

Skötselråd till våra Bio Sculpture Gel kunder:

 

För att Du ska bevara Dina vackra naglar längre behöver de lite omvårdnad hemma då och då. Vilket i sin tur gör att Du inte  behöver komma på återbesök lika ofta, Du spar alltså både tid och pengar.

 

Skötselråd för att bevara dina vackra gele naglar längre:

 

                                   

Om du har fått en kraftig utväxt, fila även sidor och uppe vid skarven så att det inte står upp några fula kanter som gör att gelen lättare släpper.

 

  *Efter en vecka*

   (OBS!Andra märken en sculpture kan lösa upp gelén samt göra att det bildas bubblor!..)

 

OBS! Använd inte andra märken en Bio sculptures  produkter på top coat och remover och lack i samband med gele naglarna!

Andra märken kan göra så att det bildas bubblor  och göra så att gelen släpper helt från nagelplattan!!!

Våran garanti gäller endast om ni följer våra skötselråd, Väljer ni ändå att prova använda andra märken en våra rekomenenationer

får ni själva stå för kostnaden av att göra nya naglar.

 

När Du av någon anledning vill ta bort naglarna, riv eller pilla aldrig bort gelén. Då det är stor risk att Du skadar eller förstör din egen nagel.

Kom till vår salong och lös upp gelén stället. Ev. köp en gel  remover från salongsshopen så du kan göra det självhemma i lugn och ro men på ett mer skonsamt sätt… Vi har en del kunder som alltid köper gel remover och själv löser upp naglarna hemma innan återbesök föra att spara lite tid.

En skonsam upplösning tar ändå uppemot 50 minuter om man vill ha gelen avtrillningsbar dvs man slipper använda våld eller fil för att få bort den tvärtom rullar den av av sig själv vilket resulterar att din egna nagel inunder nu ser ut som innan istället för sakna partier av nagelflakes.

 

                                           

.Gör det själv:

Upplösning/borttagning av gele naglar :

 

När Du av någon anledning vill ta bort naglarna, riv eller pilla aldrig bort gelén. Då det är stor risk att Du skadar Din egna nagelplatta.

Enda sättet för skonsam bortagning av bio sculpture matrialet är att använda Bio sculpture gelremover.

(du hittar den samt hela och färdiga remover kitt i våran salong.)

 

Steg för steg för en skonsam upplösning:

1. Förbered 10 fyrkanter av folie och 10 bitar av bomull

    (lagom stora att täcka hela nageln)

 2. Putsa av översta lagret av gelé med puts blocket/fil.

3. Massera in nagelbands kräm på nagelbanden och huden runt nageln,  

    se till att det inte kommer Cream på nagelplattan.

4. Blöt en bomullsbit med Gel remover

5. Lägg den blöta bomullen på nageln

6 Linda folie fyrkanten hårt runt fingret

7. Upprepa på alla naglarna

8. Sätt på plasthandskar (har du en värme kudde

linda den runt om händerna då värme påskyndar upplösningen)

9. Vänta 30-50 min

10. Använd metallverktyget för att försiktigt peta bort gelén,

OBS! ANVÄND INTE VÅLD!

skulle gelén sitta hårt ta en ny bomullsbit med gel remover och folie, vänta

ytterligare några minuter. När gelen är perfekt upplöst är den som en mjuk

tunn gummi som mer eller mindre rullar av sig själv.

11. När allt material är borta, tvätta händerna och använd en nagelborste med

tvål, rengör noga

12.Applicera cuticle conditioner och massera in ordentligt

13.Applicera Executive Base

14. Låt torka.

Lycka till!

 

Frågor och svar om naglar

Mina naglar skivar sig hela tiden. Vad kan man göra åt det?

Naglarna är uppbyggda av flera olika skikt som binds ihop av fetter.

När nageln är uttorkad torkar skikten ifrån varandra och nageln skivar sig.

Genom att använda en nagelolja/nagelbands kräm morgon och kväll tillförs fett och

fukt till naglarna, vilket gör att skikten hålls ihop och på så vis minimeras risken för

att naglarna ska skiva sig i fortsättningen vi har också ett väldigt bra lavendel

underlack som återfucktar och håller ihop.

 

Mina naglar går av så fort de kommit ut en bit. Vad beror det på?

Att naglarna går av kan bero på en rad olika faktorer så som längd och nagelns

kondition. Eftersom vi tvättar oss mycket, använder handsprit och så vidare torkar

vi ständigt ut våra naglar, vilket gör att flexibiliteten minskar och det behövs

väldigt liten yttre påverkan för att nageln ska gå av.

Genom att använda en nagelolja morgon och kväll tillförs fett och fukt till naglarna

och det gör naglarna mer flexibla och risken för att de ska gå av minimeras.

 

Hur fort växer naglarna?

Beroende på ålder, gener, årstid och fysisk hälsa växer naglarna olika snabbt. I regel växer en nagel 1 mm per vecka, vilket gör 4-5 mm varje månad. De olika fingrarnas naglar växer olika fort och mäns naglar växer generellt sett ortare än kvinnors. Naglarna växer oftast snabbare under sommaren eller i varma klimat. Under graviditetens sista månader och direkt efter förlossningen växer naglarna som allra snabbast. Generellt växer naglarna annars som snabbast under tonåren. Skador och nagelbitande kan konstigt nog göra att naglarna växer fortare då det är kroppens sätt att försvara sig mot angreppet.

 

Mina nagelplattor är korta, kan man göra något för att få dom längre?Om man slutar  peta med vassa föremål under nageln samt låter naglarna växa och vara långa kommer så småningom huden växa ut under nageln vilket resulterar i att nagelplattan så småningom blir längre. Så för att kunna få längre nagelplatta krävs det att man har långa naglar en längre period.

 

Mina naglar har ränder längst med växtriktningen. Varför?

Du får de naglar som finns inprogrammerade i dina gener och därför har vi alla olika kvalité på våra naglar – hårda, mjuka, sköra, randiga och så vidare. En randig nagel blir i regel mer randig med åren och kan ofta upplevas som svag på de tunna partierna. Med regelbundna manikyrer kan problemen hållas i schack, men det går inte att ändra på det faktum att nageln är randig, däremot går det att ”fylla igen” ränderna med speciella lack som finns till försäljning eller också

genom att göra en Bio sculpture förstärkning.

 

Mina naglar ser konstiga ut, vad skall jag göra?

Så fort man upptäcker något konstigt på nageln rekommenderar jag starkt att man kollar upp detta hos en specialist, misstänker du nagelsvamp gå genast till läkaren för att göra en odling, detta är enda sättet du kan få ett definitivt besked om det var det eller inte det, tyvärr finns det många teknologer där ute som snabbt kollar på nageln och sedan säger att det inte var något för att kunna få in sina kronor på en behandling detta är tragiskt då ev svamp sedan kan sprida sig och bli ett problem som du aldrig kan bli av mig.. och vem vill ha tjocka gula naglar som pekar uppåt  för att det sitter så mkt svampmassa under, nä usch!

kolla ordentligt det lönar sig.

 

-Vad är skillnaden mellan Biogelé och ex. Akryl?

Bio Sculpture innehåller inga acrylmonomer, eller MMA (Methyl metacrylate) ett mycket allergi framkallande ämne som används inom nagelindustrin. Akrylmonomer är det flesta andra nagelsystem på marknaden uppbyggda av. Ett system där en vätska och pulver blandas och startar en kemisk reaktion på nageln som avger kemiska gaser som är farliga att inandas.   BIO Sculptures gelé är en polymetrisk gelé. Det är en typ av höggradig plast av samma typ som används i bl.a. tandfyllningar och ögonlinser alltså en plast som är skonsam mot hud och kropp. BIO gelé stärker den naturliga nageln och nageln blir flexibel istället för att slita ner den egna nagelplattan och långsiktigt orsaka allergier.... Välj Bio om du månar om dig själv!

 

Frågor och svar – konstmaterial

Hur ofta ska man komma på återbesök?

Det beror mycket på hur snabbt din egna nagel växer och på hur ofta du kommer ihåg att olja och överlacka dina naglar. Om du själv har möjlighet att fila längd och form och lacka allt efter det att nageln växer varar resultatet längre. För att nageln ska se bra ut och vara hållbar bör man komma på återbesök var 3-4:e vecka, en del väljer att vänta längre men passerar återbesöken 4-5 veckor så minskar hållbarheten då nageln växt och bildat en utväxt kant sköter man då inte om den kan gelen börja släppa i kanten vilket resulterar att gelen lossnar helt inom snar framtid. (medans en del kunder kan ha nageln hur länge som helst utan att någonting händer, dom ser lika fina ut hela tiden.)

 

Hur tar jag bort mina naglar?

Riv eller slit inte bort materialet och fila inte på din egen nagel. Detta gör att nödvändiga skikt på din nagel slits bort och du kommer att uppleva din nagel som mycket skör. Borttagning av material skall göras med upplösning sedan om man väljer att göra det på salongen eller hemma spelar ingen roll. (läs gärna steg för steg i texten ovan.)

 

Min kompis hade naglar som blev gulaktiga, varför?

Mycket har hänt i nagel- och skönhetsindustrin och det var förr ganska vanligt att akryl samt gelé naglarna gulnade av solljus mm .  men efter många tester och utvecklande har bättre system kommit. Bio sculptures gele gulnar inte! om det görs rätt och alla geléer används, när du gör en fransk manikyr lägger vi alltid en transparent ljusblå sealer eller S- gel som sista lager vilket förhindrar att gulnande 

kan ske.

 

När du väljer bio sculpture gel kan du vara säker på att du får ett hälsosamt alternativ med mkt hög kvalité

 

Vill du boka en tid för naglar?

Ring 0707-328707 

 

Tips! tänk på att alltid boka in ett återbesök innan du går hem på så vis vet du att du alltid har en tid när det är dags för återbesök.

 

Avbokningsregler...

och bra att veta info.

när du bokat ett besök.

Copyright: Salong Matilda